3300 Eger, Zalár u. 1-3.

+36 36 511-777

+36 36 511-776

parkolas@evatzrt.hu

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Rendszám

Annak a gépjárműnek a forgami rendszáma, amellyel a parkolási vétséget elkövették. Csak a betűket és a számokat kell megadni, kötőjelet és az ország felségjelzését nem. A helyes forma például: ABC123.

2. Felszólítás sorszáma

A parkolási vétség regisztrálásakor a szélvédőre kihelyezett fizetési felszólítás nyomtatvány "Azonosító" sora alatt található (nagy betűmérettel kiemelt) 7 számjegy.

3. Frissítés időpontja

Azt az időpontot jelöli, amikor a rendszer utoljára frissítette az eset adatait. Az ez időpont után történt változások (például befizetés) még nem láthatók az Ügyfélkapu felületen, a következő frissítésig. A folyamat automatikus és gyakori, de ha úgy érzi, hogy az adatok nem változtak (főleg határidők környékén) érdemes telefonon vagy személyesen érdeklődni az ügyfélszolgálaton ügye állapotáról.

4. Eset állapota

Azt a szintet jelöli, ahol eset éppen áll. Az alapeset azt jelenti, hogy még nem történt felszólító levél kiküldése. Az idő előrehaladtával a jogszabályok által meghatározott ügyviteli folyamat során az eset állapota változni fog, aszerint, hogy a pótdíj és egyéb költségek befizetése mikor történik meg.

5. Fizetendő pótdíj

A parkolási pótdíj összege a hatályos helyi rendelet szerint. Ez tájékoztató összeg, nem feltétlenül jelenti az Ön teljes tartozását! Pontos összeget jelenít meg a felszólító levél kiküldéséig, ugyanis ezt követően már egyéb költségek is hozzáadódnak a fizetendő összeghez (például adatkikérési díj, postaköltség, stb.) amelyeket szintén ki kell egyenlíteni az eset rendezéséhez. Ezek a költségek idővel növekedni fognak (további postaköltség, ügyvédi díj, stb.) így érdemes a lehető leghamarabb rendezni a tartozást. A mindenkori pontos fizetendő összeget megtalálja a postai úton kiküldött levélben, és a mellékelt készpénz átutalási csekken be is fizetheti azt. Kérjük, figyeljen a fizetési határidőkre!

6. Indok

A parkolási vétség megvalósulásának típusa. A helyi rendelet meghatározza, hogy milyen feltételek mellett veheti igénybe a fizető parkolás szolgáltatást. Megszegése esetén annak formáját rögzíti a parkoló ellenőr.